marți, 6 iunie 2017

Masti cu argila (4)

Ador argila pentru ca poate fi amestecata intr-o multime de combinatii. V-am aratat in postarile anterioare, aiciaici si aici, cum o puteti folosi in moduri simple, rapide, dar care dau rezultate exceptionale. Azi va scriu o alta varianta de masca cu argila, ce se obtine foarte simplu si anume: masca de argila cu suc de legume sau fructe.
Pentru a prepara o astfel de masca aveti nevoie de 2 linguri de praf de argila alba uz cosmetic, peste care adaugati suc de legume sau fructe, pana obtineti consistenta deja stiuta, anume de smantana groasa. Pentru a putea beneficia de toate proprietatile mastii, sucul trebuie sa fie neaparat proaspat stors. Daca nu aveti aparat pentru stors legume si fructe, puteti da legumele sau fructele pe razatoarea cu gauri mici, dupa care masa razuita o stoarceti intr-un tifon si obtineti astfel sucul. Totusi, cred ca acum mai toata lumea poseda un storcator de fructe in bucatarie si puteti sa va faceti masca in no time.
Eu folosesc suc de morcovi sau de castraveti sau suc de pepene galben sau struguri, atunci cand este sezonul lor. Morcovul este foarte bogat in vitamina A si ajuta la refacerea epidermei. Se foloseste in special pentru tenurile sensibile, obosite, lipsite de prospetime. Castravetele contine apa, putin iod, iar coaja contine vitamine, in special vitamina C. Are proprietati antirid, emoliente, hidratante si este recomandat tuturor tipurilor de ten. Strugurii sunt foarte bogati in vitaminele  A, B, C, P, protectori vasculari, reintineratori cutanati si foarte buni pentru tenul uscat si sensibil. La fel pepenele galben, contine vitaminele A, B si C, este regenerator al tesuturilor si este indicat tenului sensibil, uscat, cu porii dilatati.
Masca se intinde in strat mai gros (2 - 3 mm) pe fata, gat si decolteu si se tine timp de 20 minute. Se indeparteaza cu apa calduta. Daca sunt aplicate cu perseverenta, de 2 – 3 ori pe saptamana, puteti obtine rezultate spectaculoase: atenuarea in buna masura a ridurilor si a cuperozei.

Toate sucurile descrise mai sus se pot folosi si singure, in lotionari ale fetei, care dupa 15 - 20 de minute se indeparteaza cu apa calduta. Insa eu va recomand ca ori de cate ori aveti si argila la indemana sa le folositi in variantele de masca descrise mai sus si va asigur ca nu veti regreta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu