marți, 20 iunie 2017

Crema home-made pentru protectie solara



In principiu, daca alegem ingrijirea tenului prin metode naturale, protectia solara este mai greu realizat pentru ca o crema SPF home-made din ingrediente la indemana si care sa si aiba un termen de valabilitate cat de cat rezonabil este mai greu de obtinut.


Totusi, am gasit pe blogul Oliviei Steer o reteta foarte interesanta de crema ce se face foarte usor si nu are foarte multe ingrediente.


Aveti nevoie de:

- 2 linguri de ulei de cocos

- 1 linguriță de ulei de cătină

- 10 picături de ulei esențial de roiniță

- 1/2 linguriță de ceară de albine (optional)

- 2 linguri de unt de shea


Se topeste pe bain-marie untul de shea si ceara de albine. Se trage de pe foc si se amesteca apoi cu uleiul de cocos, uleiul de catina si uleiul esential de roinita. 
Se toarna in recipiente de sticla si se lasa sa se ingroase si sa se raceasca inainte de a-i pune capacul. Ca orice crema home-made, va recomand sa o tineti in frigider. Valabilitate: 6 luni.


Ingredientele le gasiti la orice plafar sau le puteti comanda online. Ceara o puteti cumpara de la vanzatorii de miere din piata.


                                               sursa foto: pixabay.com


A venit vara, asa ca eu mi-am facut crema asta deja si urmeaza sa o testez intr-un weekend viitor, la munte. Va spun cand ma intorc daca si-a facut treaba sau nu. :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu