luni, 29 iunie 2020

5 alimente pentru un abdomen plat


Sunt convinsa ca v-ar interesa sa aflati care sunt alimentele minune ce ne ajuta sa avem un abdomen plat. Surprinzator, ele sunt destul de multe, dar eu, citind recent un articol scris de Kathleen Felton pentru health.com, m-am oprit la 5 dintre ele, care mi  s-au parut cele mai interesante si usor de inclus in dieta noastra zilnica.

  • Castravetele - datorita quercitinei si a continutului mare de apa (96%) castravetele previne balonarea. Il puteti manca in salate, cu iaurt sau hummus.



  • Lintea – foarte nutritiva, lintea este plina de proteine si fibre ce asigura satietatea. Este si o buna sursa de fier, lucru important, pentru ca s-a dovedit ca un deficit de fier poate incetini metabolismul. O puteti adauga in salate sau folosi in locul orezului brun. De asemenea, merge bine cu peste si alte legume.



  • Banana – foarte buna pentru o gustare de dupa-amiaza. Pe langa potasiu, banana contine si un  amidon rezistent, un carbohidrat sanatos pe care organismul il digera incet, tinandu-te astfel satul mai mult timp. Acest amidon incurajeaza de asemenea ficatul sa treaca pe modul de ardere a grasimilor, prin asta dand un boost metabolismului. Previne totodata si retentia de apa.



  • Fenicul – aceasta iarba aromatica perena ofera certe beneficii abdomenului. De secole, feniculul a fost folosit pentru a imbunatati digestia, a elimina gazele si spasmele abdominale. Il puteti consuma crud sau gatit. Incercati-l pe pizza sau in supa de rosii. Si ceaiul din seminte de fenicul este foarte bun, aromat si gustos. Se prepara infuzie, timp de 10 minute, adaugand 2 lingurite la 250 ml apa fiarta. Pentru a elibera mai bine toate uleiurile volatile, zdrobiti putin semintele inainte de a prepara infuzia. Se serveste cate o ceasca, dupa mesele principale.




  • Papaya – fructul tropical bogat in vitaminele A, C, E, acid folic si o enzima numita papaina care ajuta intestinul nostru sa descompuna alimentele greu digerabile. Este grozava in amestecuri de smoothie, salate sau chiar pe gratar, cu putin ulei de masline.


sursa foto: pixabay.com




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu