Pentru
cei ce vor sa slabeasca, dar nu pot renunta sub nici o forma la
paine, le recomand sa incerce aceasta reteta de crackers cu tarate de
ovaz. Pe langa faptul ca inlocuiesc cat de cat feliile de paine (mai
delicioase, ce-i drept, dar pline de calorii), sunt si o buna sursa de
fibre – un ajutor zilnic pentru colon. Desi ca aspect nu arata prea grozav, va garantez ca sunt gustosi si foarte satiosi.
Reteta
nu este complicata deloc si cred ca si cei total lipsiti de
experienta in ale bucatariei o pot face.
Ingrediente:
200 gr tarate de ovaz, 2 linguri de seminte de in macinate (nu foarte
fin, adica sa nu le transformati in faina), ½ lingurita de sare, 250
ml de apa, 1 lingura seminte de susan (puteti inlocui sau combina cu
seminte de mac).
Foarte
important: functie de taratele de ovaz folosite, este posibil sa
aveti nevoie de mai putina sau mai multa apa. Deci nu turnati toata
apa de la inceput, ci treptat, omogenizand de fiecare data amestecul.
In cazul in care ati pus totusi prea multa apa, mai puteti adauga
tarate sau faina de ovaz (pe care o puteti face usor, pe loc, in
rasnita sau in robotul de bucatarie, din fulgi de ovaz obisnuiti).
Mod de preparare: se amesteca toate ingredientele uscate, dupa
care se toarna treptat apa. Amestecul trebuie sa fie unul omogen si
cat mai putin sfaramicios.
Intr-o tava de aragaz, unsa in prealabil cu foarte putin ulei si apoi tapetata cu folie de copt, intindeti amestecul intr-un strat cat mai subtire si uniform. Trebuie sa recunosc ca etapa asta este cea mai grea din toata reteta, dar cu rabdare, se poate face. Va recomand sa folositi o spatula de silicon, pe care sa o umeziti din cand in cand intr-un pahar cu apa, ca sa alunece si sa intinda mai usor compozitia in tava. Se portioneaza cu un cutit sau cu rola de taiat cornulete si biscuiti.
Tava se baga apoi in cuptorul preincalzit. Eu coc timp de 35 – 40 de minute (functie de cat de bine am reusit sa intind compozitia), pe raftul din mijloc al cuptorului, la foc foarte mic, cu usa intredeschisa. Dupa ce se scot din cuptor se dezlipesc imediat de pe hartia de copt si se pun pe un gratar, la racit.
Intr-o tava de aragaz, unsa in prealabil cu foarte putin ulei si apoi tapetata cu folie de copt, intindeti amestecul intr-un strat cat mai subtire si uniform. Trebuie sa recunosc ca etapa asta este cea mai grea din toata reteta, dar cu rabdare, se poate face. Va recomand sa folositi o spatula de silicon, pe care sa o umeziti din cand in cand intr-un pahar cu apa, ca sa alunece si sa intinda mai usor compozitia in tava. Se portioneaza cu un cutit sau cu rola de taiat cornulete si biscuiti.
Tava se baga apoi in cuptorul preincalzit. Eu coc timp de 35 – 40 de minute (functie de cat de bine am reusit sa intind compozitia), pe raftul din mijloc al cuptorului, la foc foarte mic, cu usa intredeschisa. Dupa ce se scot din cuptor se dezlipesc imediat de pe hartia de copt si se pun pe un gratar, la racit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu