vineri, 6 aprilie 2018

Reteta pentru curatarea colonului


Curatarea interna si periodica a organismului nostru este un lucru pe care ar trebui sa il facem cu totii, atat la inceputul primaverii, cat si la inceputul toamnei.

In postarea de astazi, va prezint o reteta de curatare a colonului, pe care am gasit-o in cartea lui Mikhail Tombak - “Cum sa traim 150 de ani”, carte despre care v-am mai povestit aici. Reteta mi se pare usor de facut, cu o masina de tocat buna si fructe usor rehidratate se face in mai putin de 15 minute. Iar adminstrarea la fel, e foarte usoara, ba chiar poate inlocui desertul de dupa masa, daca sunteti obisnuiti sa incheiati intotdeauna cu ceva dulce.

Reteta pentru curatarea colonului

Ingrediente:
- 400 gr de prune uscate
- 200 gr curmale uscate
- 200 gr caise uscate
- 200 gr smochine uscate
- 200 gr miere

Ideal ar fi ca toate ingredientele de mai sus sa fie bio. Fructele uscate se dau prin masina de tocat, apoi se amesteca bine impreuna cu mierea. Se depoziteaza la frigider, intr-un vas de sticla cu capac. Se ia in fiecare seara cate o lingurita de amestec, inainte de culcare, pana se termina toata cantitatea preparata. Se foloseste aceasta metoda o data la 3 luni.

Eu o folosesc de 2 ori pe an si mi se pare ca da rezultate foarte bune. Se spune ca un colon incarcat duce la constipare, balonare, strat gri al limbii, eczeme ale pielii, cosuri, alergii, miros neplacut al pielii si transpiratie. Cu reteta de mai sus veti scapa sigur cel putin de primele 3 simptome enumerate, daca nu chiar de mai mult.

Pe langa amestecul de fructe uscate, mai folosesc si un amestec de extracte gemoterapice: Polygemma 15 – Intestin detoxifiere, de la PlantExtrakt. Acest preparat este o combinatie de extracte gemoterapice de mladite de merisor, muguri de nuc si muguri de stejar si are ca actiuni reglarea functionalitatii si motricitatii intestinale, reechilibrarea florei intestinale, reducerea infectiilor si a inflamatiilor de la nivelul intestinului subtire si gros.
Preparatul are si efect tonic general, ameliorand astenia fizica si psihica, deci e foarte bun la inceputul primaverii.
Se iau cate 2 ml de 2 ori pe zi, dimineata si la pranz, inainte de mese, diluati în putina apa – in cure de 1-2 luni, repetate la nevoie.
Pe langa curatarea colonului, va trebui sa faceti si o curatare a ficatului, a rinichilor si a pielii. Am retete si pentru acestea. Urmariti postarile mele viitoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu