luni, 11 decembrie 2017

Ingrijirea tenului sensibil pe timp de iarna


Un lucru foarte important in ingrijirea tenului este sa stim cum sa facem acest lucru, functie de anotimp. Iarna este in mod special o provocare pentru orice ten, dar in mod special pentru cele sensibile si cuperozice.
Pe langa demachierea si tonifierea zilnica, trebuie sa acordam o grija deosebita protejarii impotriva frigului si a umezelii. Pentru asta, dimineata, inainte de a iesi afara, aplicati:
-         o fiola de colagen sau un ser antirid;
-          crema hidratanta (pe post de baza de machiaj);
-          fondul de ten sau o crema CC;
Desi suntem in plina iarna, unul dintre produse (crema hidratanta sau fondul de ten) trebuie sa aiba factor de protectie solara.
Pentru a proteja tenurile cuperozice, ar mai trebui sa fim atente si la diferentele de temperatura atunci cand iesim din casa, in frigul de afara. Din pacate, asta este un lucru ce nu prea il putem controla dar, putem folosi in diminetile foarte reci un fular ridicat cat mai sus, peste nas si obraji, iar la munte, atunci cand mergem la ski, neaparat sa purtam cagula.
Un alt factor care ne face tenul sa sufere in timpul iernii este uscaciunea din interiorul locuintei. Pentru asta, pe langa cremele hidratante si sprayurile cu apa termala aplicate zilnic pe fata, plus cei aprox. 1,5 - 2 litri de apa bauta zilnic, trebuie sa combatem aerul uscat din casa. Puteti folosi:
-          vase de ceramica umplute cu apa si puse pe calorifer;
-          un umidificator de buna calitate (recomandat este cel cu aburi reci);
Toate sfaturile mele de mai sus nu sunt lucruri greu de realizat, dar trebuie sa aveti grija sa le faceti zilnic, daca vreti sa va mentineti cat mai mult timp tineretea, supletea si frumusetea tenului.
Va urez o iarna de poveste si sa fiti frumoase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu