miercuri, 15 noiembrie 2017

Catina cu miere - reteta pentru imunitate

In ultimii ani, in timpul sezonului rece, m-a preocupat sa gasesc retete naturale care sa creasca imunitatea organismului, pentru a evita nesuferitele raceli si viroze. Una dintre retetele mele favorite, pe care le prepar in mod constant este catina cu miere. Este foarte simplu de facut si pentru ea aveti nevoie de miere si, evident, catina.


Luati un  borcan de 400 gr, pe care il umpleti pe jumatate cu boabe de catina (spalate bine in prealabil si tocate & presate un pic) si jumatate cu miere bio. Din experienta, cea mai buna miere pentru aceasta reteta este cea poliflora, dar puteti pune si alt sortiment, fara probleme.
Cea mai importanta etapa este cea de tocare & presare a boabelor de catina. Aici se presupune ca nu ar trebui sa umbalm cu ustensile metalice, ca sa nu oxideze, dar eu nu am rabdare intotdeauna sa le presez in bol ceramic folosind lingura de lemn. Asa ca, de cele mai multe ori le bag rapid in chopper, fara sa le zdrobesc prea tare (deci cel mult doua - trei rotatii/pulse).



Borcanul astfel umplut se pune la frigider si se amesteca in fiecare zi, NEAPARAT cu o lingura de plastic, lemn sau ceramica. Deci nu mai aveti voie sa folositi metal. Dupa 2 saptamani, preparatul este bun de folosit. Se ia  zilnic cate o lingura dimineata, pe stomacul gol.
Contraindicatii: evident, cei care sufera de diabet nu il pot consuma, iar cei cu ulcer sau gastrita s-ar putea sa nu il tolereze pe stomacul gol. Se poate lua si dupa ce va mancati micul dejun, fara probleme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu