luni, 11 septembrie 2017

Ingrijirea gatului


Un gat ridat face ca fata unei persoane sa arate mai batrana decat este. Gatul are mai putin colagen decat fata si doar o treime din cantitatea de glande sudoripare si sebacee ale acesteia. Asadar, trebuie sa ii acordam o atentie deosebita, iar rutina de ingrijire trebuie sa cuprinda obligatoriu, pe langa fata, si gatul si decolteul, daca vrem sa aratam bine overall.

Rutina de ingrijire este cea pe care o stiti deja, adica: demachiere, tonifiere, hidratare si hranire. In cazul unui ten uscat si pielea gatului este uscata, asa ca:

1. Pentru curatare NU folositi niciodata sapunul, ci laptele demachiant sau apa micelara cu care va demachiati si fata.

2. La fel ca la fata, dupa demachiere utilizati lotiunea tonica pentru a tonifia gatul. Aceasta NU trebuie sa aiba alcool in compozitie, pentru ca alcoolul, la fel ca parfumul pulverizat in cantitati industriale pe gat, usuca si deshidrateaza excesiv pielea si asa foarte sensibila, si subtire de pe gat.

3. Hidratarea si hranirea se fac dimineata cu aceeasi crema ca pentru fata, iar seara, cu o crema mai grasa sau cu o combinatie de uleiuri (de masline, de cocos, de germeni de grau, etc.), cu care si masam gatul si decolteul. Eu folosesc seara Apidermin sau Apidermin Forte. Este o crema romaneasca, ce exista inca de pe vremea comunista, dar cu efecte antirid uimitoare, avand in compozitie laptisor de matca. Alternativ cu Apiderminul folosesc Uleiul ayurvedic pentru ten si corp pe baza de crin alb de la Khadi. Este un ulei hidratant si cu proprietati antirid.

Cum se face masajul? Este destul de simplu si zic eu ca miscarile vin in mod natural. Se efectueaza in sens invers fata de masajul fetei, adica de sus in jos. Glanda tiroida trebuie sa fie lasata libera in timpul masajului. Ceafa trebuie bine masata si insistat asupra ei, pentru a nu se acumula pernita aceea de grasime care se vede inestetic daca nu e “dizolvata” cumva.

Pentru cele care totusi vor sa stie exact cu se face, aveti aici un video explicativ. Tot Fumiko Takatsu de la The Face Yoga Method va demonstreaza mai jos doua exercitii simple care, facute zilnic, va fac un gat frumos, fara riduri si va scapa de barbia dubla.





  Si cum deja vorbind de exercitii am ajuns la PREVENTIE, haideti sa vedem tot ceea ce am putea face pentru a preveni aparitia inesteticelor riduri ale gatului:

1. Capul trebuie tinut in sus pentru a evita formarea barbiei duble si a ridurilor. Imi amintesc ca in vremea copilariei si a adolescentei mele, mama si bunica ma puneau sa merg prin casa, cu o carte pe cap si incaltata cu pantofi cu toc. Imi spuneau ca acesta este un exercitiu foarte bun, ce te invata sa mergi corect pe tocuri, avand o tinuta frumoasa. Acest exercitiu este ideal si pentru un gat frumos.

2. Se doarme pe spate, fara perna (care se inlocuieste cu un sul tare). Acesta este asa numitul sistem japonez. Cele care ati vazut filmul “Gheisa” stiti despre ce vorbesc.

3. Scaunul pe care stati trebuie sa fie ajustat astfel incat sa nu fie prea inalt in raport cu biroul.

4. Dusuri reci cu jetul indreptat spre gat si decolteu sau cuburi de gheata invelite in tifon, cu care va masati dimineata si seara zonele respective. Gheata poate fi facuta din apa simpla sau din infuzii de plante, avand astfel o actiune dubla.

5. Masaj efectuat asa cum va spuneam mai sus.

6. Masajul se poate face si cu un mix home-made, si anume: 10 ml ulei de masline, 3 capsule de vitamina E, 3 g vaselina. Mixati toate ingredientele intr-un bol pe care il puneti la bain-marie, timp de 10 min. Lasati la racit continutul, apoi transferati crema intr-un recipient curat, preferabil de sticla. Se foloseste la rutina de seara, ca masaj, inainte de culcare.

7. Exercitii fizice pentru fortificarea musculaturii gatului.

 

8. Comprese:
a) timp de 1/2 h se aplica peste pielea unsa cu o crema grasa antirid, o compresa de tifon imbibata in lapte dulce.

b) o compresa de tifon imbibata in ulei de masline de buna calitate. Daca se protejeaza bine (ca sa nu murdariti lenjeria) se poate tine chiar toata noaptea.

c) daca pielea este foarte deshidratata se pot aplica comprese cu decoct de nalba, urmate de un masaj cu o crema hidratanta.

9. Masti: intotdeauna atunci cand folositi o masca pentru fata, continuati aplicarea ei si pe gat si decolteu.

Desigur, este mult mai bine sa prevenim decat sa fim nevoite sa incercam sa estompam ridurile deja formate pe gat sau sa topim o barbie dubla deja instalata. Daca faceti macar o parte din tot ceea ce v-am recomandat mai sus, veti vedea rezultatele si veti fi motivate sa faceti mai mult, pentru un gat si un decolteu superb si de invidiat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu