Secretul unei masti reusite este sa faci o infuzie concentrata si parful de argila sa fie macinat foarte fin, astfel incat sa se amestece perfect cu lichidul, formand o pasta de consistenta potrivita (ca o smantana groasa) ce se va intinde perfect pe ten, gat si decolteu, fara sa cada.
Infuzia se prepara astfel: 50 ml apa clocotita se toarna peste o lingura de planta si se infuzeaza 20 min. Se strecoara, se lasa la racit apoi se amesteca cu 2 linguri cu varf de argila (20 gr), turnand lichidul cate putin, ca sa putem vedea cand obtinem consistenta corecta. Uneori e nevoie de mai mult sau mai putin lichid, functie de cat de fina este argila voastra, dar de obicei 50 ml merg la fix pentru 20 gr argila. Daca mai e nevoie de lichid, adaugati putina apa plata.
Masca se intinde intr-un strat un pic mai gros (cam 2 - 3 milimetri) ca sa nu se usuce prea repede si se tine timp de 20 min. Daca intre timp totusi se usuca, o puteti rehidrata, stropind-o cu putina apa minerala sau cu un spray cu apa termala - daca folositi asa ceva.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu