miercuri, 31 mai 2017

Masti cu argila (2)

Cele mai simple masti cu argila sunt cele in care nu avem de amestecat decat praful de argila si o infuzie de plante, la alegere, functie de tipul tenului. Plantele mele preferate sunt nalba, musetelul si teiul. Uneori le folosesc pe toate trei in aceeasi infuzie, dar de cele mai multe ori prefer infuzia mono-planta, ca sa ii spun asa.

Secretul unei masti reusite este sa faci o infuzie concentrata si parful de argila sa fie macinat foarte fin, astfel incat sa se amestece perfect cu lichidul, formand o pasta de consistenta potrivita (ca o smantana groasa) ce se va intinde perfect pe ten, gat si decolteu, fara sa cada.
Infuzia se prepara astfel: 50 ml apa clocotita se toarna peste o lingura de planta si se infuzeaza 20 min. Se strecoara, se lasa la racit apoi se amesteca cu 2 linguri cu varf de argila (20 gr), turnand lichidul cate putin, ca sa putem vedea cand  obtinem consistenta corecta. Uneori e nevoie de mai mult sau mai putin lichid, functie de cat de fina este argila voastra, dar de obicei 50 ml merg la fix pentru 20 gr argila. Daca mai e nevoie de lichid, adaugati putina apa plata.

                                                                                      sursa foto; pixabay.com
Masca se intinde intr-un strat un pic mai gros (cam 2 - 3 milimetri) ca sa nu se usuce prea repede si se tine timp de 20 min. Daca intre timp totusi se usuca, o puteti rehidrata, stropind-o cu putina apa minerala sau cu un spray cu apa termala - daca folositi asa ceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu