luni, 29 mai 2017

Masti cu argila (1)

Mastile cu argila sunt preferatele mele. Se fac foarte repede si, daca stii sa le faci de consistenta potrivita (cam ca o smantana mai groasa), se aplica foarte bine pe fata.
Argila este de mai multe culori: roz, verde, albastra sau alba. Cea din urma este cea potrivita pentru tenurile uscate si sensibile. Eu folosesc de obicei argila de uz cosmetic "Favibeauty"de la Favisan sau pe cea de la Gerovital Plant - care are o textura foarte fina. Gasiti la Gerovital Plant argila la pliculete sau la galetusa (mai avantajoasa ca pret).

Masca pe care o folosesc in mod constant, cam de 2 ori pe saptamana, este foarte simpla, anume: 2 linguri ulei de masline, 2 linguri miere si 1 plic de argila de 20 g (cam 2 linguri). Toate ingredientele se amesteca intr-un castron de sticla sau ceramica. Foarte important este sa nu folositi metal sau plastic atunci cand preparati argila, asa incat e bine sa aveti ca ustensila de amestecat tot o lingurita de ceramica sau un betisor de lemn (din acelea ramase de la inghetata pe bat).
Amestecul se lasa cateva minute sa se "plamadeasca", apoi se aplica intr-un strat nu foarte gros (dar nici prea subtire, ca sa nu se usuce prea repede) pe fata, gat si decolteu si se lasa 20 minute sau pana se usuca. Daca se usuca mai repede de 20 min., o puteti rehidrata aplicand pe fata comprese din tifon inmuiate in infuzii de plante (musetel, tei sau nalba).  Masca se indeparteaza cu apa calduta, apoi se aplica o apa florala, cum ar fi apa florala de salcam.

Aceaasta este doar una dintre mastile cu argila pe care le puteti folosi. Intr-o postare viitoare va voi da mai multe retete, pentru ca exista o multitudine de combinatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu