In general, majoritatea lotiunilor tonice contin pe langa alte ingrediente si un procent de alcool. Tenul meu fiind, cum am mai spus, unul uscat si sensibil, cu tendinta usor cuperozica, am decis sa nu folosesc lotiuni de acest gen. Asa am ajuns la reteta urmatoare, reteta care se face foarte usor, din ingrediente la indemana oricui.
Apa din tarate de grau - 1/2 pahar (de 200 ml) tarate de grau, sucul de la o jumatate de lamaie, 10 g miere, 1/2 litru apa distilata. Se fierb taratele in apa timp de 5 min. Se strecoara printr-un tifon. Se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga sucul de lamaie si mierea. Se toarna in recipiente de sticla, care se pastreaza la frigider. Rezista cam 5 - 6 zile. (sursa: Ludmila Cosmovici - "Cosmetica intrebari si raspunsuri")
Atunci cand nu am preparata apa din tarate, folosesc infuzii simple, din diverse plante: musetel, sunatoare, galbenele, coada soricelului, nalba, tei. Toate sunt plante recomandate tenului uscat, sensibil, cuperozic, dar pot fi folosite si in cazul tenului normal. Infuzia se prepara dintr-o lingura cu varf de planta, peste care se toarna 100 ml apa clocotita. Dupa 15 - 20 min se strecoara, se lasa sa se raceasca, apoi se aplica pe fata cu o discheta demachianta sau se toarna intr-un recipient tip spray si se pulverizeaza. Se pot aplica si comprese din tifon, care se inmoaie in infuzie si apoi se aplica pe fata timp de 20 min.
Pe langa preparatele de mai sus, uneori imi cumpar si ape florale bio, apa de imortele sau de musetel de la Mayam. Ambele sunt destinate tenului sensibil si cuperozic si le gasiti pe site-ul celor de la ELEMENTAL.
Mare atentie ca dupa aplicarea oricarei lotiuni tonice, dupa max. 1 min. sa va uscati fata, tamponand-o cu o discheta demachianta sau cu un servetel. Altfel tenul devine si mai deshidratat, exact opusul efectului pe care doriti sa il obtineti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu