Zilele trecute am recitit câteva
pasaje dintr-o carte pe care o aveam demult în bibliotecă. Este vorba despre
cartea "Favisan – o nouă filosofie de viață" a dnei Virginia Faur. Cartea e plină
de sfaturi utile, dar mie mi-au atras atenția acum cele legate de apa noastră
cea de toate zilele.
Mai jos, redau și pentru voi textul, așa cum este redactat în carte, iar concluziile vi le trageți singuri. Eu știu
sigur că lectura acestor rânduri m-a făcut să găsesc în sfârșit răspunsul la
întrebarea pe care mi-o puneam în articolul de aici.
Virtuțile apei
Purifică organismul
Dacă nu beți suficientă apă (2 – 3 litri pe zi), sângele se îngroașă,
circulația devine greoaie, inima și rinichii sunt supuși unui efort
suplimentar. Lipsa apei poate conduce la formarea pietrelor la rinichi și la apariția
infecțiilor urinare. Bei apă, îți cureți organismul, căci apa este cel mai bun
solvent al reziduurilor celulare.
Constipația este suferința celor cu o dietă preponderent carnată. Cauza
principală este lipsa fibrelor de celuloză din alimentație, lipsa mișcării și a
apei. Cât de greșită este parerea că “mănânc bine, mai mereu cu carne, să mă țină
la stomac”. Asta înseamnă o digestie îngreunată, îndelungată, înseamnă
suferință, înseamnă boală, care va răbufni, mai devreme sau mai târziu, urmarea
ignoranței celui ce-și neglijează sănătatea în favoarea gustului.
Dacă suferiți de constipație, beți 2 – 3 pahare cu apă calduță
dimineața, imediat ce v-ați dat jos din pat. Continuați apoi să beți apa
necesară în timpul zilei. Și, desigur, nu neglijați clisma.
Stimulează sistemul imunitar
O bună circulație a sângelui este necesară atât menținerii sănătății,
cât și procesului de vindecare. Sângele, prin globulele sale albe, fagocitează
microbii, virușii și bacteriile. Aceste celule fagocitare au nevoie de apă. Orice
fel de infecție –începând cu răceala, gripa și terminând cu cele cronice –
dispare dacă se bea un pahar cu apă la fiecare 15 minute. Aceasta ajută
sistemul imunitar să lupte cu boala. Lipsa apei din organism produce febră prin
deshidratare.
Limpezește mintea
Apa este strict necesară sistemului neural prin faptul că stimulează
gândirea. Lipsa de apă conduce la oboseală, dureri de cap, scădere a
capacitații de concentrare. Aceasta, întrucât creierul se compune din 85% apă.
Țineți minte! Când se întâmplă să rămâneți încurcat în fața unei probleme sau
în fața hârtiilor de birou, sorbiți un pahar mare cu apă. Noi idei vă vor
inunda mintea și va veți simți înviorat.
Instalează buna dispoziție
Persoanele predispuse la nervozitate vor avea un mare beneficiu dacă
beau suficientă apă. Dacă simțiți oboseală, depresie, mânie sau nervozitate, un
pahar mare cu apă vă va schimba dispoziția. Absența apei din organism conduce
la nervozitate, insomnie, somn superficial.
Apa înnobilată cu plante vindecă
Baia caldă cu plante deschide porii și ajută la îndepărtarea
reziduurilor din corp, liniștește nervii și activează circulația sanguină,
deopotrivă. Un ceai din plante are înzecite efecte benefice asupra
organismului, comparativ chiar cu apa de izvor, nemaivorbind de medicamente. Și
iată de ce. Preia principiile active din plante, care se comportă ca un ferment
pentru sistemul imunitar, astfel, înzestrat cu o “armată” eficientă, organismul
se poate apăra de cele mai îngrozitoare boli. Este o realitate de care nu țineți
seama, luați cu graba, de cele mai multe ori din ignoranță, în schimb preferați
să înghițiți pilule. Acestea nu rezolvă cauza, ci suprimă doar simptomul.
Așadar, iată cum e bine să procedăm: 2 pahare cu apă să consumați
dimineața, pe stomacul gol, pentru pregătirea digestiei; 2 pahare între marele
dejun și masa următoare, 2 pahare după-amiaza. Nu e bine să se bea lichide înainte
de culcare, că alungă somnul. Să nu fie prea rece, deoarece solicită un efort
suplimentar din partea organismului spre a-l încălzi la nivel de asimilare și
îngreunează alte funcții; să nu fie nici prea fierbinte, deoarece distruge
enzimele digestive și irită stomacul.
Ce fel de apă bem?
Cu ani în urmă, puțurile, fântânile, dădeau o apă curată, neinfestată. Odată
cu creșterea consumului de carne și dezvoltarea zootehniei, omul a contribuit,
cu o rară inconștiență, la murdărirea apelor cu dejecții animale și umane. Față
de apa de la robinet, ca și față de cea provenită din puțurile de mică
adâncime, se cuvine să avem rezerve. Ideal ar fi ca și mâncarea și ceaiul să se
prepare cu apă bună. În această situație, organismul preia toate principiile
active ale plantelor. Preparate, însă, cu apă compromisă, de robinet să zicem,
prin fierbere se distrug doar microbii și virușii și se degajă, partial,
clorul. Metalele grele și alte toxine (nitriți, nitrați, amoniac, detergenți)
rămân în apă.
Bioflavonoidele și pectinele din plante absorb aceste toxine,
ferindu-vă de riscul îmbolnăvirii. Nu-i totul fierberea. La fel se întâmplă cu
mâncarea. În loc să-și exercite rolul detoxifiant în organism, ele se consumă
în anularea toxinelor din apă. E limpede, sper, de ce este necesar să folosim
apă bună în toate ocaziile. Cât despre apele minerale, în ciuda publicității,
ele n-ar trebui consumate decât în 2 – 3 cure pe an, a câte 1 – 2 săptămâni,
sau chiar deloc. Nu există, însă, nici o restricție la apa vegetală sau sucul
de legume și fructe. Acestei “ape”, noi îi acordăm o atenție specială. Este un
aliment complet. Fiind trecută prin filtrul plantei, este lipsită de
constituenți nocivi, fiind încărcată cu substanțe biologic – active (vitamine, enzime,
oligoelemente) și energie.
Ce fac orășenii?
Dacă nu dispuneți de o sursă de apă de la peste 100 m adâncime, vă ofer
cîteva soluții de purificare:
Expuneți apa la soare, căci lumina este un excelent dezinfectant și
energizant. La fiecare litru de apă, adăugați o linguriță pudră de argilă de
băut. A doua zi, sau chiar după 2 – 3 ore, veți avea o apă bună.
Dacă nu aveți argilă, puneți o lingură suc de lămâie pentru fiecare
litru de apă sau o bucată de cărbune de lemn.
Apa fiartă și răcită nu rezolvă neajunsul apei compromise. Prin fierbere,
se distruge energia sa electromagnetică, drept pentru care trebuie reîncărcată.
Cum procedăm ? Introducem un cristal transparent, de 2,5 cm, în 4 litri de apă.
Peste noapte, câmpul de energie al apei crește de 100 de ori. Oricine bea
această apă își transferă, sieși, valențele sale energetice.
Atenție la robinet!
Vincent, autorul teoriei bioelectrice, susține: “Dacă
apele poluate de germenii microbieni provoacă hecatombele infecțioase bine
cunoscute, apele poluate, transformate în mod artificial în ape potabile (de
exemplu apa de la robinet) sunt în progresie constantă generatoare de maladii “ale
civilizatiei”: ateroscleroză, nevroze, diabet, artroze și în special cancer.“
El le găsește explicația în cei trei parametri vitali: cifrele pH, ale
potențialului de oxido-reducere și al rezistivității.
Rețineți ! Pornind de la apa robinetului, profesorul Lepir și-a preparat
vaccinul antipoliomielitic. Toxinele care se infiltrează în apă nu
neutralizează nici bacteriile, nici virușii, cum susțin unii, ci se cumulează,
sporind răul ce ni-l fac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu