sâmbătă, 3 noiembrie 2018

3 demachiante din bucatarie

Mi-aduc aminte ca acum multi ani de zile, cand am aflat prima data de la o colega de serviciu ca toti parabenii si phenoxiethanolul din produsele cosmetice sunt periculoase, am venit acasa si dupa ce am citit etichetele, mi-am aruncat aproape toate produsele cosmetice la gunoi. Si credeti-ma, am avut destule de aruncat ! De atunci, cred ca mi-am mai cumparat de vreo 2 - 3 ori demachiante din comert, acordand maxima atentie ingredientelor, desigur.

Cum se poate sa traiesc fara demachiant, ma veti intreba. Foarte simplu. Nu trebuie decat sa deschid frigiderul. :) Am intotdeauna cumparate o cutie de smantana, de lapte sau un pachet de unt.

Atunci cand nu vreau sa ma complic cu retete laborioase pentru demachiant homemade, folosesc cel mai adesea smantana. O intind pur si simplu pe fata, printr-un masaj usor, pentru a aduna toate particulele de fard si praf, dupa care o indepartez cu dischete demachiante sau cu buretelul demachiant. Pentru un ten nu foarte incarcat cu farduri, operatiunea trebuie facuta de vreo 3 - 4 ori.



Cand se intampla sa raman fara smantana, folosesc o bucatica mica de unt pe care o trec usor peste fata. In contact cu pielea, untul se topeste. Apoi, la fel ca mai sus, il indepartez cu dischete demachiante. Pentru ca tenul meu este sensibil si uscat, smantana sau untul merg foarte bine ca solutii de demachiere.


Cea de-a treia varianta este laptele. Torn putin intr-o canita mica, in care inmoi apoi dischete demachiante si ma sterg pe fata cu ele. O varianta un pic mai elaborata ar fi sa amestec in proportie de 2:1 lapte (fiert si racit in prealabil) cu infuzie concentrata de plante (musetel, galbenele, tei  sau nalba). Deci sa zicem ca la 100 ml lapte, punem 50 ml infuzie. Pentru 50 ml de infuzie e suficient 1 pliculet. Un amestec de genul asta se poate pune intr-un recipient in frigider si il puteti folosi cam 3 - 4 zile.

Pentru mine, laptele este ultima varianta la care apelez (in cazul in care n-am la indemana smantana sau unt), pentru ca dupa demachierea cu lapte trebuie sa ne spalam pe fata si intotdeauna vreau sa limitez cat mai mult contactul tenului meu cu apa de la robinet. Da! Nu va mirati! Actrita Salma Hayek a declarat ca secretul frumusetii ei este faptul ca nu se spala niciodata pe fata. Si o logica exista aici, pentru ca tenurile sensibile nu se impaca deloc bine cu clorul din apa.

sursa foto: pixabay.com

joi, 1 noiembrie 2018

Masajul intestinal de detoxifiere

O alta informatie interesanta gasita de mine in cartea “Enzima intineririi” scrisa Dr. Hiromi Shinya este masajul intestinal cu rol de detoxifiere. Metoda ii apartine de fapt lui Yasue Isazawa, dar dr. Shinya a preluat-o, redenumind-o “metoda IM” (intestinal massage) si facand-o astfel cunoscuta.

Masajul este foarte usor de invatat, dureaza putin (intre 5 si 10 minute) si, ce este cel mai important, are un efect foarte bun asupra intestinelor, ajutand la curatarea lor si eliminarea materiilor fecale ce stagneaza acolo.
Va redau mai jos metoda, asa cum este prezentata in carte:


Incalzirea
  1. Stai intins pe spate si relaxeaza-te.
  2. Inspira pe nas, umflandu-ti abdomenul.
  3. Expira pe gura, sugandu-ti abdomenul.
  4. Repeta cele de mai sus de 10 ori, trecand la urmatorul masaj.


Masarea colonului
  1. Indoaie genunchii si intoarce-te spre dreapta, intinzand partea stanga a abdomenului.
  2. Dupa ce te-ai asigurat ca partea stanga este intinsa (partea inferioara a colonului, locul in care reziduurile tind sa ramana lipite), framanta putin zona respectiva, folosind mana stanga.
  3. Repeta aceasta framantare in 3-4 seturi de cate 10.


Masarea intestinului subtire
  1. Plaseaza-ti degetele (degetul mare, degetul aratator si cel mijlociu) de la ambele maini pe stomac, la cam 2 cm sub buric, masand incet in directia acelor de ceasornic, de 10 ori.
  2. Repeta la nivelul buricului.
  3. Repeta cele de mai sus de 3 ori; daca simti vreo durere sau contractare, concentreaza masajul in acel loc.


Masajul se poate face dupa baie, inainte de a te duce la culcare sau imediat dupa ce te-ai trezit.
Notele mele legate de textul de mai sus:
  • dupa ce terminati masajul colonului, banuiesc ca se revine la pozitia culcat pe spate cu genunchii ridicati, pentru a putea continua cu masajul intestinului subtire. In carte nu se precizeaza lucrul acesta, dar eu asa fac.
  • la punctul 1 de la masajul intestinului subtire, trebuie sa va plasati degetele pe abdomen si nu pe stomac, care nu prea are ce cauta la 2 cm sub buric, dar deh!, nu toti traducatorii au avut note mari la anatomie. :) Eu am redat mai sus textul asa cum este in carte, dar am vrut sa fac aceasta precizare, ca sa nu primesc reclamatii de la voi. :)


Si pentru improspatarea memoriei, aveti aici si un desen care va arata explicit cam pe unde e intestinul subtire si colonul: