duminică, 19 februarie 2017

Ingrijirea tenului - Basics - HIDRATAREA

In rutina ingrijirii de dimineata, dupa demachiere si tonifiere, urmeaza hidratarea tenului. Aceasta se realizeaza prin aplicarea de creme hidratante si se poate completa si cu pulverizari de ape termale.
Parerile sunt impartite legat de folosirea acestor ape, unii spun ca nu au nici un efect, altii ca refac intr-adevar bariera hidrolipidica a pielii. In orice caz, apele termale racoresc pe perioada verii si calmeaza tenul atunci cand este expus prea mult la soare. Sunt folosite si pt fixarea machiajului. Aici aveti si un video demonstrativ despre aplicarea corecta a apei termale. In acelasi mod se pot utiliza si lotiunile tonice sau ape florale / infuziile de plante de care v-am povestit aici.

Si acum sa trecem la cremele hidratante, pe care, cu putin efort, le puteti realiza si acasa. Eu folosesc aceasta reteta, care mi se pare foarte simpla si usor de facut:

Crema hidratanta cu ulei de cocos - 100 ml ulei de cocos, 3 capsule de vitamina E uleioasa, 12 picaturi ulei esential de lavanda. Uleiul de cocos (in forma lichida), se amesteca cu vitamina E (intepati cu un ac capsulele de vitamina E si stoarceti continutul) si cu uleiul de lavanda. Amestecati bine totul, apoi turnati compozitia intr-un borcan de sticla cu capac. Se tine in frigider, ca sa se intareasca si sa se poata aplica mai usor. Se foloseste ca orice crema hidratanta, dar intr-o cantitate mica.

In afara de crema, folosesc si untul de shea sau untul de cacao, simple. Ambele sunt ideale pentru tenul uscat si imi place foarte mult ca le pot folosi atat pentru fata, cat si pentru corp. Untul de shea este bun chiar si pentru par (cel uscat in special).

Stiu ca este greu sa renunti la cremele obisnuite si sa treci la 100 % home-made. Totusi, asa cum ati vazut, nu este chiar complicat, iar rezultatele sunt mai mult decat multumitoare. Merita sa incercati macar o data si sa vedeti cum va impacati cu produsele facute in casa. Daca nu va place, puteti oricand sa va intoarceti la cremele din comert. Daca o faceti, nu uitati sa cititi cu atentie etichetele si sa alegeti un produs cat mai natural, fara parabeni si cu factor de protectie solara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu