sâmbătă, 28 aprilie 2018

Ziua buna se cunoaste de dimineata (2)


Dupa postarea de aici, m-am gandit ca ar fi interesant sa va dau si alte variante cu care sa va incepeti ziua si sa vedeti totodata ce fac si ce recomanda diverse personalitati din domeniul medicinii.

Ce ne spune Mikhail Tombak* in cartea "Cum sa traim 150 de ani":

1. Cand te trezesti, intinde-te de cateva ori.
2. Stand culcat pe spate, impinge cu putere perna cu ceafa timp de 5 secunde si apoi odihneste-te 5 secunde. Repeta exercitiul de 6 ori.
3. Pune-ti perna pe piept si "imbratiseaz-o” 5 secunde - odihneste-te 5 secunde. Repeta exercitiul de 6 ori.
4. Pune-ti perna intre genunchi si strange-o tare 5 secunde – odihneste-te 5 secunde. Repeta de 6 ori.
5. Ridica-ti genunchii in unghi de 45 de grade – mentine timp de 5 secunde si odihneste-te 5 secunde. Repeta de 6 ori.
6. Trage degetele de la un picior cu degetele celuilalt picior catre tine, alternativ, de 6 ori pentru fiecare picior.

Ce ne spune Dr. Hiromi Shinya** in cartea sa “Enzima miracol”:

Ma trezesc la ora 6 dimineata si imi incep ziua cu usoare exercitii pentru maini si picioare, pe care le efectuez in pat. Dupa ce imi scutur usor labele mainilor si ale picioarelor, ma scol din pat, deschid ferestrele si inspir adanc aerul racoros al diminetii. Aceasta imi permite sa inlocuiesc cu aer proaspat aerul statut care mi s-a colectat in plamani. Apoi revin in pat. Culcat pe spate, fac cateva exercitii usoare, ridicand alternativ mainile, stanga, apoi dreapta, apoi alternativ picioarele si in final ridicand simultan ambele maini si ambele picioare. Dupa aceea, efectuez ceva similar cu intinderile calistenice, activand circulatia sanguina si fluxul fluidului din nodulii limfatici.
Dupa ce imi pun sangele in miscare, ma ridic din pat. Acum fac 100 de lovituri directe de karate cu fiecare dintre maini, apoi fac 5 minute exercitii de incalzire.

* Mikhail Tombak a absolvit Facultatea de Biologie si Chimie la Universitatea de Stat din Rusia. Multi ani a condus Centrul pentru Stiinte Medicale din Moscova. Este de asemenea autorul mai multor carti de succes avand ca subiect sanatatea si vindecarea.


**Dr. Hiromi Shinya este un gastroenterolog de renume mondial, inventatorul chirurgiei colonoscopice, in prezent profesor de chirurgie la Colegiul de Medicina Albert Einstein din New York si seful Unitatii de Chirurgie Endoscopica de la Centrul Medical Beth Israel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu