sâmbătă, 5 mai 2018

Masti cu varza alba pentru ten


Nu cred ca a auzit multa lume de mastile cu varza. Se pare insa ca este un ingredient minune, care are o multime de vitamine si minerale bune pentru piele. Si pentru ca acum a aparut varza noua, foarte cruda si parfumata, cred ca e timpul sa o si folosim pentru tenul nostru.

1. Masca cu varza pentru ten uscat

Ingrediente: 4 linguri de varza tocata marunt, 1 cana si ½ de lapte cu min. 3,5% grasime

Laptele se pune la fiert si cand a inceput sa clocoteasca se adauga varza. Se tine pe foc pana cand amestecul ajunge de consistenta unui terci. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, se strecoara si apoi se aplica pe fata. Masca se tine 20 minute, se clateste cu apa calduta, apoi cu apa rece.

2. Masca pentru ten sensibil

Ingrediente: 4 linguri de varza tocata marunt, 1 lingura de ulei de masline, 1 galbenus de ou

Se pun toate ingredientele in blender, se amesteca, apoi se aplica pe fata. Masca se tine 20 minute, se clateste cu apa calduta, apoi cu apa rece.


3. Masca antirid pentru toate tipurile de ten

Ingrediente: 4 linguri de varza tocata marunt, ¼ lingurita drojdie uscata (la plic), 1 lingurita miere, 1 lingurita ulei de masline

Varza se da prin masina de facut suc din frunze. In sucul rezultat se dizolva drojdia, apoi se amesteca cu mierea si uleiul de masline. Se aplica pe fata si pe gat, in strat gros, se lasa sa actioneze timp de 15 minute. Se indeparteaza cu apa calduta, apoi se spala fata cu apa cat mai rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu