marți, 8 februarie 2022

Detoxifiere cu legume din camara

Ne apropiem de sfarsitul iernii, asa ca putem folosi timpul ramas pentru o cura de detoxifiere cu legumele pe care le avem prin frigider sau camara:

  • USTUROIUL - pe langa efectul antibiotic pe care il are, usturoiul este si un excelent diuretic natural, scapandu-ne de apa in exces pe care o avem in organism si de toxinele acumulate. 




  • RIDICHEA NEAGRA - este foarte buna pentru detoxifierea ficatului si a sistemului digestiv. Totodata stimuleaza functionarea vezicii biliare si combate anemia.


  • ARDEIUL IUTE - pentru cei ce nu au probleme cu stomacul, ardeiul iute inclus in alimentatia zilnica poate fi de mare ajutor pentru stimularea metabolismului.



  • MORCOVUL - foarte bogat in provitamina A, purifica organismul. Cel mai indicat este sa ii consumati cruzi, in sucuri sau in salate.



  • BROCCOLI si CONOPIDA – ambele sunt arace in calorii, dar bogate in antioxidanti si fibre. Datorita continutului ridicat de fibre, imbunatatesc activitatea tractului intestinal si elimina toxinele acumulate in timpul iernii. Se pot consuma zilnic, fierte in abur sau la cuptor.

surse foto: pexels.com, pixabay.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu