luni, 21 februarie 2022

Apa de turmeric si miere

Am descoperit recent ca un remediu excelent, ce amelioreaza simptomele racelii si ale gripei, tusea persistenta, dar si unele alergii si alte diverse probleme de sanatate, este apa cu turmeric si miere, bauta dimineata, pe stomacul gol.

Turmericul are rol antibiotic, antioxidant, antibacterian, antifungic si antiinflamator. Este un remediu grozav, ce amelioreaza gastritele si stimuleaza buna functionare a sistemului digestiv in general, scade colesterolul, lupta impotriva dementei senile (inclusiv impotriva bolii Alzheimer) si are dovedite proprietati anticancerigene.

Mierea este un antibiotic natural, iar mierea noastra romaneasca s-a dovedit prin studii de laborator ca are o capacitate antibiotica mult mai puternica decat celebra miere de Manuka. (vezi sursa aici: https://www.edumedical.ro/cercetatori-romani-mierea-romaneasca-efect-antibacterian-mai-puternic-decat-mierea-de-manuka/).

Apa de turmeric si miere se recomanda a se bea in fiecare dimineata, pe stomacul gol.


                                                                             sursa foto: pexels.com

Ingrediente: 225 ml apa calduta, ½ lingurita turmeric pudra, 1 lingurita miere, ¼ lingurita piper negru proaspat macinat

Mod de preparare: Intr-o ceasca se amesteca turmericul si mierea pana se omogenizeaza bine. Se toarna apoi apa calduta (nu trebuie sa fie mai calda de 40 ̊ Celsius !!!). Se amesteca din nou, iar la sfarsit se pune si piperul proaspat macinat. Piperul este optional, dar el face ca principiile active din turmeric sa fie mai bine asimilate de catre organism.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu