sâmbătă, 10 martie 2018

3 masti din bucatarie


Pe langa un ritual de ingrijire aplicat corect si zilnic, gimnastica faciala si masaj facial, un plus de ajutor ne vine si din partea mastilor home-made. Daca le folositi macar o data pe saptamana, veti sesiza diferenta pe fata voastra. Si pentru ca stiu ca suntem cu totii foarte ocupati si avem la dispozitie mult prea putin timp fata de cat am avea nevoie, retetele mele de astazi se fac super rapid, cu ceea ce gasim prin frigider sau ce ne ramane de la gatit.
Retetele de mai jos sunt recomandate in special pentru tenul matur, dar merg desigur foarte bine si pentru cel sensibil, uscat, ridat sau obosit.

1. Masca de morcovi
Ingrediente: 1 morcov, 1 lingura de faina, 2 linguri de smantana (se poate inlocui cu iaurt)
Morcovul se rade pe razatoarea mica, se amesteca cu faina si smantana, apoi se aplica pe fata. Se lasa sa actioneze 20 de minute, apoi se spala cu apa calduta.

2. Masca din fructe si miere

Ingrediente: 2-3 linguri de miere, ¼ mar decojit, ¼ portocala decojita, 6 boabe de struguri (optional)
Fructele se curata de coaja, pielite si samburi. Portocala se curata inclusiv de pielita alba, ramanand numai pulpa portocalie. Amestecati apoi fructele in blender pana se omogenizeaza, obtinand consistenta unui piure fin. Pe fata demachiata si curata, aplicati cu pensula mai intai un strat de miere, apoi amestecul de fructe. Se lasa sa actioneze 20 de minute, apoi se spala cu apa calduta.

Nu stiu daca am mai scris pe undeva dar, pentru aplicarea mastilor pe fata va recomand sa aveti o pensula speciala, cu un pamatuf bogat, pe care sa o pastrati special numai pentru aceasta operatiune. Evident ca, dupa fiecare folosire, peria se spala bine cu apa si sapun si se pune la uscat, cu perii in sus. 

3. Masca cu fasole alba
Ingrediente: 1 cana de boabe de fasole uscata alba, fiarta si decojita (atunci cand preparati fasole batuta de exemplu, puneti la fiert o cantitate mai mare, sa va ajunga si pentru masca faciala :)), 1 lingura ulei de masline, 1 lingurita suc de lamaie, 1 lingura de miere
Fasolea fiarta si decojita se paseaza ca pentru piure, apoi se amesteca cu restul ingredientelor. Se aplica pe fata cat este calda si se lasa sa actioneze 15 minute. Se spala din abundenta cu apa calduta. Este o masca excelenta pentru tenul obosit si lasat.

Sursa: “Retete cosmetice de facut acasa” – Biblioteca “Formula As”


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu